ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στις 10 Ιουλίου 2025, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης φιλοξένησε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον χώρο της επιστήμης τροφίμων: το IFST Oxford Food Summit 2025.

Με θέμα «Σχεδιάζοντας Προσαρμοστικά Συστήματα Τροφίμων για Βιώσιμη Διατροφή», το συμπόσιο συγκέντρωσε κορυφαίους ακαδημαϊκούς, ηγέτες της βιομηχανίας και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Κύρια σημεία της συζήτησης:

  • Συζητήθηκαν καινοτόμες στρατηγικές για τη βιωσιμότητα των τροφίμων και τη διατροφική ασφάλεια.

  • Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Institute of Food Science and Technology (IFST) σε συνεργασία με το Environmental Change Institute (ECI).

  • Παρουσιάστηκε το νέο επιστημονικό περιοδικό Translational Food Science (TFS).

  • Γιορτάστηκε ο 60ός τόμος του International Journal of Food Science & Technology (IJFST).

Στο συμπόσιο αυτό συμμετείχε ο Καθηγητής και Διευθυντής του εργαστηρίου Χαράλαμπος Προεστός.